Viner att dricka över jul

Publicerad
April 13, 2023

Innehåll

  • Jultider + vin = sant
  • Topplista på viner att dricka under julen

Julen är en tid för firande och vad passar inte bättre att fira med än en god flaska vin? Oavsett om du har en stor julmiddag med vänner och familj eller bara letar efter den perfekta julklappen, finns det så många bra alternativ att välja mellan. Här är en lista över de bästa vinerna till jul:

  1. Champagne: Inget julfirande är komplett utan en flaska mousserande. Champagne är ett klassiskt val som garanterat kommer imponera. Köp en flaska från en pålitlig producent - mina favoriter är Bollinger och Launois.
  2. Pinot noir: Detta röda vin är ett bra val för en julmiddag eftersom det passar bra till en mängd olika rätter. Pinot noir har en lätt till medium fyllighet och smaker av körsbär och hallon, vilket gör det till en perfekt matchning till rostad kalkon eller skinka. Testa Gardo & Morris om du vill ha något mer klassiskt, eller Bread & Butter om du vill ha något modernt!
  3. Cabernet sauvignon: Om du letar efter ett fylligt, moget rött vin att para med din julmiddag är cabernet sauvignon ett bra val. Det har starka smaker av svarta vinbär och fat, och passar bra till rostbiff eller lamm. Testa Robert Mondavi's vin om du vill lyxa. Om du vill ha ett prisvärt och billigt vin så går alltid Casillero del Diablo hem.
  4. Sangiovese: Sangiovesedruvan passar inte bara till bolognese - detta italienska röda vin är även ett klassiskt val till jul. Det har ofta en medium-tjock fyllighet och smaker av körsbär och örter, vilket gör det till en perfekt matchning till pastarätter eller rostad kyckling. Testa en Brunello di Montalcino om du vill imponera, annars är Il Segreto ett säkert kort för en billig peng.
  5. Riesling: För något lite friskare, prova en flaska Riesling. Leth har en väldigt framtonad smak av päron och passar bra till fläskkotlett eller skinka. Det är dessutom väldigt prisvärt!

Oavsett om du föredrar rött, vitt eller mousserande finns det ett vin för alla att njuta av på julen. Så höj ditt glas och njut av julen!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Genom att prenumerera godkänner du att Vinakademin hanterar dina personuppgifter.
Tack! Du har fått en bekräftelse skickat till din mail.
Något gick fel. Försök igen.

Relaterade viner

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de bästa vintipsen!
Genom att prenumerera godkänner du att Vinakademin hanterar dina personuppgifter.
Tack! En bekräftelse har skickats till din email.
Något gick fel. Försök igen.