Systembolagets 5 bästa bubbel för att fira in 2023

Publicerad
April 13, 2023

Innehåll

Nyårsafton är en tid för att fira, och vad bättre än att göra det med en flaska bubbel? Mousserande vin ger en känsla av elegans och spänning till alla tillfällen, och Systembolaget har många fantastiska alternativ. Men med många alternativ blir valet ofta svårt, men frukta inte! Vinakademin finns här till din tjänst.

Här är fem av de bästa mousserande vinerna till nyårsafton: från 79 till 549 kr:

  1. Patriarche Organic Brut 2018, 79 SEK - Detta franska mousserande vin har en torr, krispig smak med inslag av gröna äpplen och citrus. Den är gjord med ekologiska druvor, vilket gör den till ett utmärkt val för dem som föredrar hållbara alternativ.
  2. Pongrácz Brut 2020, 125 SEK - Detta sydafrikanska bubbel är gjort på Pinot Noir-druvor och har en rik, fruktig smak med toner av röda bär och en hint av rostat bröd. Det är ett steg upp från Patriarche, men erbjuder fortfarande ett otroligt pris för kvalité.
  3. Champagne Charles Ellner Grande Réserve 2015, 279 SEK - Denna franska champagne har en raffinerad, elegant smak med toner av gröna äpplen, citrus och en hint av rostat bröd. Här går vi upp en slant, men den är perfekt för att skåla in det nya året med stil.
  4. Launois Blanc de Blancs Grand Cru Réserve, 359 SEK - Denna franska champagne är gjord på Chardonnay-druvor och har en torr, krispig smak med inslag av gröna äpplen och vita blommor. Den är lite dyrare men med tanke på smaken borde den kosta än mer. Detta kap var vår vinnare i en champagne-provning vi höll tidigare i år!
  5. Bollinger Special Cuvée Brut, 549 SEK - Denna ikoniska franska champagne har en rik, fyllig smak med toner av mogen frukt, nötter och rostat bröd. Det är den dyraste på listan, men också den mest komplexa och bästa smakmässigt. Den perfekta flaskan att ta tidigt under kvällen då smaklökarna fortfarande är pigga och alerta.

Oavsett vilket bubbel du väljer, se till att servera det kylt och ha mycket till hands för att skåla in det nya året!

Gott nytt och skål önskar vi på Vinakademin!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Genom att prenumerera godkänner du att Vinakademin hanterar dina personuppgifter.
Tack! Du har fått en bekräftelse skickat till din mail.
Något gick fel. Försök igen.

Relaterade viner

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de bästa vintipsen!
Genom att prenumerera godkänner du att Vinakademin hanterar dina personuppgifter.
Tack! En bekräftelse har skickats till din email.
Något gick fel. Försök igen.