Vinakademin är live!

Publicerad
April 13, 2023

Innehåll

  • Vinakademin är live!
  • Vi ämnar att göra enklare att hitta bra viner på systembolaget
  • Vi vill göra vin mer tillgängligt genom opretentiösa recensioner som alla kan förstå
  • Min & Max bakgrund

Vinakademin är officiellt live!

Vin gick från ett intresse till en idé till ett projekt. Det projektet blev sedan Vinakademin - efter många iterationer - som nu är en fullt fungerande hemsida!

Varför?

Idén växte fram när vårt intresse för vin blev större och vi lärde oss mer. Vi började testa och jämföra mer och mer viner. Vi började läsa men tyckte att de saknades något, något som vände sig till den stora massan. Vi önskade att det fanns en plattform som skrev om systembolagets viner på ett roande och matnyttigt sätt. Det saknades något som demokratiserade vin!

Nu då?

Demokratiseringen kan börja! Vi tycker det är väldigt kul att testa och recensera viner - men har aldrig riktigt fastnat för "vanliga" vinrecensioner. Vår upplevelse är att de ofta är väldigt intetsägande och pretentiösa. Vår plan med Vinakademin är att skapa opretentiösa vinrecensioner som innehåller värdefull och lätt information. Genom att använda ett standardiserat formulär kan vi beskriva mer om vinerna som ofta saknas från andra recensioner. Vi vill även skriva om vår vinresa genom blogginlägg - skriva om vinprovningar, restauranger, och vinupplevelser. När vi fortsätter att lära oss mer om vin vill vi använda den här plattformen för att dela med oss.

Planen är inte fast i sten, men vi vet att vi vill utforska vinets värld, och vår plan är att göra det genom Vinakademin.

Vem är vi?

Jag och Max är nära vänner sedan snart ett decennium, och vinets krafter har fört oss närmare än någonsin. Hobbydrickandet började under gemensamma studier i Uppsala, men först efter några vinprovningar och en kurs på Campus Grythyttan i dryckeskunskap blev vi färdigexaminerade vinsnobbar. Skulle ni av någon anledning vilja läsa mer om oss har vi helt utan självkritik skrivit en kort presentation.

Fredriks profil

Max profil

Tack!

Om du läst till slutet av det här inlägget vill jag säga TACK! Och välkommen! Vi är extremt förväntansfulla på att se vad Vinakademin kan bli. Vi har självklart massvis med idéer med utvecklingspotential - men vi börjar (relativt) smått.

Har du några tankar, funderingar eller frågor? Tveka in på att skicka iväg ett mail till info@vinakademin.se så svarar vi så fort vi bara kan!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Genom att prenumerera godkänner du att Vinakademin hanterar dina personuppgifter.
Tack! Du har fått en bekräftelse skickat till din mail.
Något gick fel. Försök igen.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de bästa vintipsen!
Genom att prenumerera godkänner du att Vinakademin hanterar dina personuppgifter.
Tack! En bekräftelse har skickats till din email.
Något gick fel. Försök igen.