Svamp är jordig, umamirik och ofta lite nötig, det gör att vinvalet är viktigt. Lätta rätter som svamptoast mår bäst av friska vita viner med rundhet, medan mustiga rätter som svamprisotto kräver eleganta röda viner med syra och balanserad frukt. Genom att tänka på svampens typ, tillagningssätt och vinets karaktär kan du enkelt hitta perfekta kombinationer.
Allt du behöver veta om den okända och underbara druvan Arneis
Ostron och vin. En matchning som känns lyxig men som egentligen är väldigt enkel. För när smaken av hav möter rätt vin, händer något magiskt. Här staplar vi upp det viktigaste du behöver veta och guidar dig genom fyra klassiska vintyper som tar dina ostron till nästa nivå.
💡 Sauvignon Blanc funkar till jalapeño för att: - Båda innehåller pyraziner, som skapar smakbryggor - Vinet har hög syra som svalkar hettan. - Den fruktiga tonen rundar av kryddigheten.